Senk kravene!

Senk kravene!

November 22, 2017

 

NOE TUNGT: Jeg har hatt ei drittuke. Ei skikkelig møkkauke. Alle har dem i blant, og mine kunne stått markert i kalenderen. Det ville sett slik ut:

EVENT - 01.10.17-01.03.18: ::"Seasonal Affective Disorder":: Til tross for alle forhåndsregler, ha uker der alt du er selvsikker på føles usikkert og påståelig, der alt som bruker å gi deg energi føles som belastning og forpliktelse. Alt du vil er å sove, men du får ikke til. WHERE: Polarsirkelen, pluss/minus 1000km. WITH: Meg selv, alene med drittfølelsen. WHEN: Plutselig, og når som helst.

Jeg har lyst til å snakke om dette fordi trening og sunn diett/søvnrytme er mine beste forsvar mot slike perioder, men i blant strekker det ikke til. I blant føles det å gå på trening helt umulig, og du oppdager kl. 02.00 at du har jobbet LANGT forbi leggetiden du avtalte med deg selv. Neste dag kommer OGSÅ til å bli forskjøvet. Du har glemt å lage middag. Det får bli en shake og ei gulrot igjen. 

PERFEKT: Alle kan ha det slik. Selv coacher. Problemet er ofte at vi som lever på internett (det gjelder deg også, sannsynligvis), ofte føler at vi ikke har LOV til å si hvordan vi egentlig har det. Alle andre rundt oss, som vi ser opp til, er 100% ok hele tida. De reiser. De fester med kjendiser eller lager flotte hjemmeselskaper. De har venner og kjære på alle kanter. De jobber med spennende ting. De har pen rumpe i treningstightsen. Jeg sitter her i svette treningsklær med brunsausflekker på venstre lår, og skal sitte her til jeg legger meg. MEN - det går mye bedre nå.

Jeg snakket nemlig med pappa. Pappa som er skrudd sammen i hodet akkurat som sønnen sin. Nerd på de rareste ting, disiplinert, glad i mat og ord. Pappa som har vært AKKURAT lik som meg i mørketida. Etter å ha hørt meg syte litt, svarte han "senk kravene."

Ikke prøv å jobbe hardere for å ta igjen etter timene du har tapt til vinter-apatien. Ikke tvihold øynene åpne når kroppen krever en ettermiddagslur. Vis deg selv litt tilgivelse.

Og det jeg biter meg merke i, er at det er jo AKKURAT samme rådene som jeg gir klienter rundt diett og trening. Ikke straff deg selv for en cheat-day - lær fra den! Ikke kompensér - tenk! Ikke tren MER om du sliter, tren SMARTERE, slik at du klarer det i alle perioder og ikke bare de gode. Det samme gjelder selvsagt meg selv. 

Vi er alle eksperter på å forvente resultater fra oss selv, men de fleste av oss er amatører i å gjennomføre. Vi spurter ut fra start på en maraton, og nåde oss når vi hikster til en stans i første bakke.

Alt jeg trengte var å høre det fra noen andre. For vi vet det jo. Og jeg vet jo nøkkelen - tilgi deg selv noen tunge stunder, vær konsekvent på det du VET hjelper (selv når det er tungt), tenk langsiktig. Så i helga snudde det. Jeg gikk en tur med en kompis og dattra og fikk noen solstråler i fleisen, så gikk jeg på gymmen og persa i markløft. Den var ikke pen, jeg fikk ikke like mange reps som jeg ville, men jeg fikk det til. Jeg fulgte planen, og kom meg på trening. Det samme skal jeg i morgen.

VI ER INGEN AV OSS PERFEKTE, men vi kommer nærmere målene våre når vi bare husker å tilgi oss selv, søker den støtten vi trenger for å gjennomføre, og klarer å tenke langsiktig. Ikke vær redd for å syns du selv er helt ok. :-) Ha en flott dag alle sammen.

-BB

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

Det finnes ikke sjans i havet for at de vil gå tilbake til gammel livsstil!

November 22, 2017

1/3
Please reload

Siste innlegg

November 22, 2017

November 22, 2017